Peru per regio - Jungle Tours

Afhankelijk van uw tijd en voorkeur bieden wij verschillende tours aan.

click to enlarge

Apen eiland 2 dagen - 1 nacht

Dag 1: Je arriveert in de stad Puerto Maldonado, dé hoofdstad van de biodiversiteit in Peru. Na de ontvangst in de luchthaven, krijg je een stadsrondleiding per bus. De bus neemt je mee naar de haven, daar neem je de boot en varen we op de ‘Madre de Dios’ rivier. Tijdens deze trip kan je langs de oever kaaimannen, schildpadden en andere diersoorten ontdekken. Na de boottocht kom je aan in de junglelodge en krijg je een heerlijk welkomstdrankje. Nadien krijg je de tijd om je te installeren in je bungalow en te lunchen. In de namiddag bezoek je het Apeneiland, het bevindt zich ongeveer 5 minuten van de lodge. Je kan hier enkele apensoorten zien in hun natuurlijke habitat, de ‘Zwarte Spinaap’, ‘Capucijnaap’, ‘Tamarin’, ‘Hamsteraap’,…Er leven ook verschillende soorten vogels. Na een mooie zonsondergang keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 2: Je neemt je ontbijt in de jungle lodge en nadien word je naar de luchthaven van Puerto Maldona gebracht.

Lost Cocha 3 dagen – 2 nachten

click to enlargeDag 1: Apeneiland : Je arriveert in de stad Puerto Maldonado, dé hoofdstad van de biodiversiteit in Peru. Na de ontvangst in de luchthaven, krijg je een stadsrondleiding per bus. De bus neemt je mee naar de haven, daar neem je de boot en varen we op de ‘Madre de Dios’ rivier. Tijdens deze trip kan je langs de oever kaaimannen, schildpadden en andere diersoorten ontdekken. Na de boottocht kom je aan in de junglelodge en krijg je een heerlijk welkomstdrankje. Nadien krijg je de tijd om je te installeren in je bungalow en te lunchen. In de namiddag bezoek je het Apeneiland, het bevindt zich ongeveer 5 minuten van de lodge. Je kan hier enkele apensoorten zien in hun natuurlijke habitat, de ‘Zwarte Spinaap’, ‘Capucijnaap’, ‘Tamarin’, ‘Hamsteraap’,…Er leven ook verschillende soorten vogels. Na een mooie zonsondergang keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 2: Lost Cocha: Na het ontbijt start je aan een gegidst avontuur door het regenwoud, je wandelt te voet naar lost Cocha. De Lost Cocha is een beschermd ecosysteem en telt een gevarieerd aantal soorten dieren die hier hun woonplaats hebben, zoals kaaimannen, otters, schildpadden, Braziliaanse tapirs “sachavacas”, gekleurde vogels, jaguars en verscheidene vissoorten. Dit gebied is een unieke plaats van het ecoamzonisch reservaat omdat hun immense moerassen en poelen tot op heden nog steeds in takt gebleven zijn. Later ga je naar de Uitkijktoren van de Amazone, gebouwd op de top van een supergrote boom (de Shihuahuaco), van hieruit heb je een geweldig mooi zicht over het regenwoud. Hierna word je meegenomen voor een kanoritje op het meer.

Dag 3: Je neemt je ontbijt in de jungle lodge en nadien word je naar de luchthaven van Puerto Maldona gebracht.

click to enlargeAPU VICTOR MEER 3 dagen - 2 nachten

Dag 1: Apeneiland - Je arriveert in de stad Puerto Maldonado, dé hoofdstad van de biodiversiteit in Peru. Na de ontvangst in de luchthaven, krijg je een stadsrondleiding per bus. De bus neemt je mee naar de haven, daar neem je de boot en varen we op de ‘Madre de Dios’ rivier. Tijdens deze trip kan je langs de oever kaaimannen, schildpadden en andere diersoorten ontdekken. Na de boottocht kom je aan in de junglelodge en krijg je een heerlijk welkomstdrankje. Nadien krijg je de tijd om je te installeren in je bungalow en te lunchen. In de namiddag bezoek je het Apeneiland, het bevindt zich ongeveer 5 minuten van de lodge. Je kan hier enkele apensoorten zien in hun natuurlijke habitat, de ‘Zwarte Spinaap’, ‘Capucijnaap’, ‘Tamarin’, ‘Hamsteraap’,…Er leven ook verschillende soorten vogels. Na een mooie zonsondergang keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 2: Apu Victor Meer – Na het ontbijt start je een wandeling recht het diepe regenwoud van de Amazone in. Je trip gaat langs speciaal voorbereide paden en bruggen. Gedurende de wandeling zie je de Grot van de Kaaimannen, later kom je bij het Apu Victor Meer – een meer van crustalline water, omgeven door immense moerassen en gigantische bomen. Later, vanop de top van de Uitkijktoren van de Amazone, krijg je een mooi panorama over het meer en een massa aan vogels en andere dieren - papegaaien, macaws, toekans, gehoornde screamers, hoatzins en herons, evenals andere dieren zoals kaaimannen en schildpadden. In de namiddag keer je terug naar de lodge voor de lunch. Na de lunch maak je een kanotrip op de rivier om lokale families uit het regenwoud te bezoeken. ‘s Avonds keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 3: Je neemt je ontbijt in de jungle lodge en nadien word je naar de luchthaven van Puerto Maldona gebracht.

BRIOLO / GAMITANA RIVIER 4 dagen – 3 nachten

click to enlargeDag 1: Apeneiland - Je arriveert in de stad Puerto Maldonado, dé hoofdstad van de biodiversiteit in Peru. Na de ontvangst in de luchthaven, krijg je een stadsrondleiding per bus. De bus neemt je mee naar de haven, daar neem je de boot en varen we op de ‘Madre de Dios’ rivier. Tijdens deze trip kan je langs de oever kaaimannen, schildpadden en andere diersoorten ontdekken. Na de boottocht kom je aan in de junglelodge en krijg je een heerlijk welkomstdrankje. Nadien krijg je de tijd om je te installeren in je bungalow en te lunchen. In de namiddag bezoek je het Apeneiland, het bevindt zich ongeveer 5 minuten van de lodge. Je kan hier enkele apensoorten zien in hun natuurlijke habitat, de ‘Zwarte Spinaap’, ‘Capucijnaap’, ‘Tamarin’, ‘Hamsteraap’,…Er leven ook verschillende soorten vogels. Na een mooie zonsondergang keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 2: Lost Cocha– Na het ontbijt start je aan een gegidst avontuur door het regenwoud, je wandelt te voet naar lost Cocha. De Lost Cocha is een beschermd ecosysteem en telt een gevarieerd aantal soorten dieren die hier hun woonplaats hebben, zoals kaaimannen, otters, schildpadden, Braziliaanse tapirs “sachavacas”, gekleurde vogels, jaguars en verscheidene vissoorten. Dit gebied is een unieke plaats van het ecoamzonisch reservaat omdat hun immense moerassen en poelen tot op heden nog steeds in takt gebleven zijn. Later ga je naar de Uitkijktoren van de Amazone, gebouwd op de top van een supergrote boom (de Shihuahuaco), van hieruit heb je een geweldig mooi zicht over het regenwoud. Hierna word je meegenomen voor een kanoritje op het meer.

Dag 3: Gamitana rivier of Briolo rivier - Je start de dag met een vroeg ontbijt, hierna begin je je trip door het magische regenwoud, langs de Madre de Dios rivier tot het pad dat leidt naar de Gamitana en Briolo rivieren. Deze rivieren ontspringen in het binnenste van het maagdelijke regenwoud, je kan er tochtjes maken met de kano en van zeer dichtbij dieren bezichtigen. Je zal ook de mogelijkheid krijgen om te vissen en te zwemmen in het crystalline water van de Gamitana rivier. Uiteindelijk keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 4: J e neemt je ontbijt in de jungle lodge en nadien word je naar de luchthaven van Puerto Maldona gebracht.

click to enlargeINHEEMSE GEMEENSCHAP 4 dagen – 3 nachten

Dag 1: Apeneiland -e arriveert in de stad Puerto Maldonado, dé hoofdstad van de biodiversiteit in Peru. Na de ontvangst in de luchthaven, krijg je een stadsrondleiding per bus. De bus neemt je mee naar de haven, daar neem je de boot en varen we op de ‘Madre de Dios’ rivier. Tijdens deze trip kan je langs de oever kaaimannen, schildpadden en andere diersoorten ontdekken. Na de boottocht kom je aan in de junglelodge en krijg je een heerlijk welkomstdrankje. Nadien krijg je de tijd om je te installeren in je bungalow en te lunchen. In de namiddag bezoek je het Apeneiland, het bevindt zich ongeveer 5 minuten van de lodge. Je kan hier enkele apensoorten zien in hun natuurlijke habitat, de ‘Zwarte Spinaap’, ‘Capucijnaap’, ‘Tamarin’, ‘Hamsteraap’,…Er leven ook verschillende soorten vogels. Na een mooie zonsondergang keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 2: Lost Cocha - Na het ontbijt start je aan een gegidst avontuur door het regenwoud, je wandelt te voet naar lost Cocha. De Lost Cocha is een beschermd ecosysteem en telt een gevarieerd aantal soorten dieren die hier hun woonplaats hebben, zoals kaaimannen, otters, schildpadden, Braziliaanse tapirs “sachavacas”, gekleurde vogels, jaguars en verscheidene vissoorten. Dit gebied is een unieke plaats van het ecoamzonisch reservaat omdat hun immense moerassen en poelen tot op heden nog steeds in takt gebleven zijn. Later ga je naar de Uitkijktoren van de Amazone, gebouwd op de top van een supergrote boom (de Shihuahuaco), van hieruit heb je een geweldig mooi zicht over het regenwoud. Hierna word je meegenomen voor een kanoritje op het meer.

Dag 3: Real Palm – Na het ontbijt reis je naar de Madre de Dios rivier voor ongeveer 2 uur, onderweg zie je een grote variatie van fauna en flora. Later arriveel je in Palma Real, een typische samenleving uit de Amazone. Een gedeeltelijk beschaafde groep mensen die in het regenwoud leven en nog steeds de oude tradities en rituelen respecteren. De Huarayos en hun land herbergt vele oude geheimen. De mensen van Palma Real leven van jacht, visvangst en het verkopen van originele handgemaakte kunstwerkjes. Samen met je gids leer je over hun dagelijks leven, hoe ze hun tijd indelen door het gebruik van de zon, de maan en het water. Hun boodschap is dat mensen, planten, dieren en rivieren geïntegreerd zijn in hun wereld. Na dit bezoek, vaar je per boot even in de omgeving van Palma Real, hier geniet je van de natuurlijke schoonheid en het landschap. Aan boord krijg je je lunch, voor het avondeten keer je terug naar de lodge.

Dag 4: Je neemt je ontbijt in de jungle lodge en nadien word je naar de luchthaven van Puerto Maldona gebracht.

ECOPARADIJS 5 dagen – 4 nachten

click to enlargeDag 1: Apeneiland - Je arriveert in de stad Puerto Maldonado, dé hoofdstad van de biodiversiteit in Peru. Na de ontvangst in de luchthaven, krijg je een stadsrondleiding per bus. De bus neemt je mee naar de haven, daar neem je de boot en varen we op de ‘Madre de Dios’ rivier. Tijdens deze trip kan je langs de oever kaaimannen, schildpadden en andere diersoorten ontdekken. Na de boottocht kom je aan in de junglelodge en krijg je een heerlijk welkomstdrankje. Nadien krijg je de tijd om je te installeren in je bungalow en te lunchen. In de namiddag bezoek je het Apeneiland, het bevindt zich ongeveer 5 minuten van de lodge. Je kan hier enkele apensoorten zien in hun natuurlijke habitat, de ‘Zwarte Spinaap’, ‘Capucijnaap’, ‘Tamarin’, ‘Hamsteraap’,…Er leven ook verschillende soorten vogels. Na een mooie zonsondergang keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 2: Lost Cocha a het ontbijt start je aan een gegidst avontuur door het regenwoud, je wandelt te voet naar lost Cocha. De Lost Cocha is een beschermd ecosysteem en telt een gevarieerd aantal soorten dieren die hier hun woonplaats hebben, zoals kaaimannen, otters, schildpadden, Braziliaanse tapirs “sachavacas”, gekleurde vogels, jaguars en verscheidene vissoorten. Dit gebied is een unieke plaats van het ecoamzonisch reservaat omdat hun immense moerassen en poelen tot op heden nog steeds in takt gebleven zijn. Later ga je naar de Uitkijktoren van de Amazone, gebouwd op de top van een supergrote boom (de Shihuahuaco), van hieruit heb je een geweldig mooi zicht over het regenwoud. Hierna word je meegenomen voor een kanoritje op het meer.

Dag 3: Gamitana rivier of Briolo rivier - Je start de dag met een vroeg ontbijt, hierna begin je je trip door het magische regenwoud, langs de Madre de Dios rivier tot het pad dat leidt naar de Gamitana en Briolo rivieren. Deze rivieren ontspringen in het binnenste van het maagdelijke regenwoud, je kan er tochtjes maken met de kano en van zeer dichtbij dieren bezichtigen. Je zal ook de mogelijkheid krijgen om te vissen en te zwemmen in het crystalline water van de Gamitana rivier. Uiteindelijk keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 4: Apu Victor Meer – Na het ontbijt start je een wandeling recht het diepe regenwoud van de Amazone in. Je trip gaat langs speciaal voorbereide paden en bruggen. Gedurende de wandeling zie je de Grot van de Kaaimannen, later kom je bij het Apu Victor Meer – een meer van crustalline water, omgeven door immense moerassen en gigantische bomen. Later, vanop de top van de Uitkijktoren van de Amazone, krijg je een mooi panorama over het meer en een massa aan vogels en andere dieren - papegaaien, macaws, toekans, gehoornde screamers, hoatzins en herons, evenals andere dieren zoals kaaimannen en schildpadden. In de namiddag keer je terug naar de lodge voor de lunch. Na de lunch maak je een kanotrip op de rivier om lokale families uit het regenwoud te bezoeken. ‘s Avonds keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 5: Je neemt je ontbijt in de jungle lodge en nadien word je naar de luchthaven van Puerto Maldona gebracht.

click to enlargeECOLICK OF MACAWS 5 dagen – 4 nachten

Dag 1: Apeneiland - Je arriveert in de stad Puerto Maldonado, dé hoofdstad van de biodiversiteit in Peru. Na de ontvangst in de luchthaven, krijg je een stadsrondleiding per bus. De bus neemt je mee naar de haven, daar neem je de boot en varen we op de ‘Madre de Dios’ rivier. Tijdens deze trip kan je langs de oever kaaimannen, schildpadden en andere diersoorten ontdekken. Na de boottocht kom je aan in de junglelodge en krijg je een heerlijk welkomstdrankje. Nadien krijg je de tijd om je te installeren in je bungalow en te lunchen. In de namiddag bezoek je het Apeneiland, het bevindt zich ongeveer 5 minuten van de lodge. Je kan hier enkele apensoorten zien in hun natuurlijke habitat, de ‘Zwarte Spinaap’, ‘Capucijnaap’, ‘Tamarin’, ‘Hamsteraap’,…Er leven ook verschillende soorten vogels. Na een mooie zonsondergang keer je terug naar de lodge voor het avondeten.for dinner.

Dag 2: Na een vroeg ontbijt vaar je per boot voor een hele dag naar Macaw Clay Lick. Aan boord krijg je lunch terwijl je de Kaaimannen, Schildpadden en vogels bekijkt langs de Tambopata rivier. Aan het eind van de dag arriveer je in Macaw Clay Lick, hier installeren we het kamp en serveren we het avondeten.

click to enlargeDag 3: Vroeg in de ochtend wandel je naar een verborgen plaats om de Macaw Clay Lick te observeren. Hier krijg je ook de kans de fantastische zonsopgang van de jungle te zien. Na de Macaws op de Clay lick gezien te hebben, keer je terug naar het kamp voor het ontbijt. Opweg met de boot naar je lodge krijg je je lunch.

Dag 4: Lost Cocha: Na het ontbijt start je aan een gegidst avontuur door het regenwoud, je wandelt te voet naar lost Cocha. De Lost Cocha is een beschermd ecosysteem en telt een gevarieerd aantal soorten dieren die hier hun woonplaats hebben, zoals kaaimannen, otters, schildpadden, Braziliaanse tapirs “sachavacas”, gekleurde vogels, jaguars en verscheidene vissoorten. Dit gebied is een unieke plaats van het ecoamzonisch reservaat omdat hun immense moerassen en poelen tot op heden nog steeds in takt gebleven zijn. Later ga je naar de Uitkijktoren van de Amazone, gebouwd op de top van een supergrote boom (de Shihuahuaco), van hieruit heb je een geweldig mooi zicht over het regenwoud. Hierna word je meegenomen voor een kanoritje op het meer.

Dag 5: Je neemt je ontbijt in de jungle lodge en nadien word je naar de luchthaven van Puerto Maldona gebracht.

click to enlarge“ AYAHUASCA” TOUR 4 dagen – 3 nachten

Dag 1: Apeneiland - Je arriveert in de stad Puerto Maldonado, dé hoofdstad van de biodiversiteit in Peru. Na de ontvangst in de luchthaven, krijg je een stadsrondleiding per bus. De bus neemt je mee naar de haven, daar neem je de boot en varen we op de ‘Madre de Dios’ rivier. Tijdens deze trip kan je langs de oever kaaimannen, schildpadden en andere diersoorten ontdekken. Na de boottocht kom je aan in de junglelodge en krijg je een heerlijk welkomstdrankje. Nadien krijg je de tijd om je te installeren in je bungalow en te lunchen. In de namiddag bezoek je het Apeneiland, het bevindt zich ongeveer 5 minuten van de lodge. Je kan hier enkele apensoorten zien in hun natuurlijke habitat, de ‘Zwarte Spinaap’, ‘Capucijnaap’, ‘Tamarin’, ‘Hamsteraap’,…Er leven ook verschillende soorten vogels. Na een mooie zonsondergang keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 2: Je start de dag met een heerlijk ontijt en nadien neem je een relaxerende wandeling in de omgeving van de lodge. Na de lunch krijg je een orientatieuitleg van de shaman voor een maximale effectiviteit van zijn werk. Om 20.00h begint de sessie. De shaman gidst je doorheen een rituele, zelfreinigende avond. Er word geen avondeten geserveerd opdat je maag leeg is vóór de sessie begint. Deze avond duurt ongeveer tot middernacht.

click to enlarge

Dag 3: Deze dag is een rustdag, na de lunch bezoek je de gulch om even te genieten van een natuurlijk bad in de Gamitana of Briolo Rivier. Later keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Dag 4: Je neemt je ontbijt in de jungle lodge en nadien word je naar de luchthaven van Puerto Maldona gebracht.

BIRD WATCHING minimum 3 dagen – 2 nachten

De ornitologie is een fascinatie voor birdwatchers. De Jungle lodges zijn gesitueerd in een ecologisch natuurreservaat. Zij bieden omwille van hun grote variëteit aan vogelsoorten de beste locatie aan in de Amazone voor birdwatchen. De meest interessante plaatsen voor birdwatchers zijn: Het Apeneiland, de stranden en oevers van het Apu Victor Meer en de platformen van Lost Cocha.Café Arequipa

WhatsApp: +51 959391436
Phones:  +51 959391436 (good Spanish and English/intermediated Italian-Dutch)
Emergency:+51 959391438 (good Spanish/intermediated English)
Skype: aitraveltours@hotmail.com
E-Mail:  info@aitraveltours.com
A.I. Travel - Tours

Peru per region